Wat we doen

Onze Circle is een informele groep van vrouwen tot 45 jaar uit Friesland en omgeving met verschillende beroepsgroepen en achtergronden. We komen elke maand bij elkaar. We beginnen dan met borrelen en bijkletsen, eten wat en starten met de vergadering. We bespreken onze serviceprojecten, acties en de status daarvan of doen we een activiteit.

Geschiedenis

Ladies’ Circle Nederland is opgericht op 18 april 1975.

Ladies Circle De Friese Wouden is in 1988 opgericht als 21e Ladies Circle Club in Nederland, vandaar dat de complete naam luidt: LC 21 De Friese Wouden.

Aan het begin van het seizoen 2022-2023 telt LC21 De Friese Wouden 9 actieve leden. Dit jaar hebben we een aantal ladies to be. We hopen op 13 leden uit te komen.

De Circles zijn oorspronkelijk opgericht door echtgenotes van Round Table, serviceclub voor mannen tot 40 jaar. In 1936 ontstond in Engeland de eerste Ladies’ Circle. In navolging op het Engelse initiatief zijn in vele landen Circles opgericht. De verbondenheid met Round Table is gebleven maar sinds 1994 is Ladies’ Circle een onafhankelijke serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar.

De eerste Circle in Nederland is opgericht in 1974 in Epe, snel gevolgd door Wassenaar. Langzaam groeide het aantal circles en in september 1984 werd Ladies’ Circle Nederland (LCNL) ‘full member’ van Ladies’ Circle International. In Nederland is het aantal Circles nu gegroeid tot over de 80 in aantal, verspreid over heel Nederland. Ieder jaar komen er nieuwe Circles bij.

Het bestuur van 2022-2023 bestaat uit de volgende Ladies:

Karin de Boer: Voorzitter

Jessica Simons: Secretaris

Carolien van Dijk: Penningmeester

Joyce Gelling

Hanneke de Jong

Motto 2022-2023

Ont-moeten

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Ladies’ Circle De Friese Wouden of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of stuur een email naar lc21@ladiescircle.nl

Foto's