Service lokaal

Ladies’ Circle Nederland is een serviceclub, wat inhoudt dat wij ons inzetten voor goede doelen. Onze Circles halen geld op voor allerlei mooie projecten, op lokaal, nationaal en internationaal gebied. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld het organiseren van evenementen of het verkopen van diverse producten.

Geld ophalen is fantastisch en vaak nodig, maar ook worden er vaak letterlijk de handen uit de mouwen gestoken. Ladies helpen in vele verschillende situaties door te doen. Denk hierbij aan het organiseren van een high tea voor een vrouwenopvang, wandelen met bejaarden mensen, speelgoed inzamelen voor minder bedeelde kinderen of het opschilderen van een wijkgebouw. Onze Ladies zijn van alle markten thuis!

Service nationaal en internationaal

Vanuit Ladies’ Circle Nederland (LCNL) waar wij onderdeel van zijn, wordt er iedere 2 jaar een goed doel gekozen waar we ons landelijk voor inzetten. Het Nationaal Service Project.

Vanuit Ladies’ Circle international, waar LCNL onderdeel van is, wordt er ook elke 2 jaar een goed doel gekozen, waar wereldwijd Ladies zich voor inzetten. In onderstaande banners is te zien welke goede doelen dit voor de komende jaren zijn.

Stichting Kinder Oncologische Vakantiekampen (SKOV)

Dit project loopt van 2017 tot 2018

SKOV organiseert al sinds 1986 vakanties en activiteiten voor kinderen met kanker. LC21-lid Sanne Hageman uit Drachten is al ruim twintig jaar aan deze stichting verbonden.

 

Weekendschool Baljee

Dit project loopt van 2016 tot 2017

Weekendschool Baljee is een initiatief voor minder kansrijke kinderen om zich te kunnen ontwikkelen en om ze een mooi toekomstperspectief te laten zien. Basisschoolkinderen van 10 tot 14 jaar maken 20 zondagmiddagen per jaar kennis met kunst, cultuur, maatschappij en wetenschap.

In de praktijk komt het neer op een beroepenvoorlichting in de vorm van een kijkje in de praktijk, museumbezoeken, sportactiviteiten en dergelijk. Dit alles om kinderen in moeilijke (gezins)situaties te inspireren om iets van hun leven te maken! Er is een vestiging in Leeuwarden en sinds kort ook in Franeker. Meer informatie is te vinden via http://www.weekendschoolbaljee.nl/.

Stichting Colours

Dit project loopt van 2015 tot 2016

Stichting Colours is een stichting die zich inzet voor gezinnen waarbij een ouder ernstig ziek is. Er bestaan al vele stichtingen waarbij gezinnen worden verrast, maar dan als een van de kinderen ziek is. Voorzitter Johan Sikkema: “Uit eigen ervaring weten we dat dit erg belangrijk is. Maar we weten ook dat gezinnen met een zieke ouder een moeilijke tijd doormaken. Wij willen ons graag inzetten voor deze gezinnen.”
Meer infromatie via www.stichtingcolours.nl

Op de Algemene Ledenvergadering is Stichting Metakids gekozen als het landelijke goede doel voor de jaren 2020-2022.

Nationaal Service Project: Huntington

Op de landelijke vergadering op 28 mei 2022 is Huntington gekozen als het landelijke goede doel, het nationaal serviceproject, voor de jaren 2022 – 2024. Als Ladies’ Circle Nederland gaan wij ons hard maken om €400.000 op te halen. Met dit geld willen wij educatie en ondersteuning voor gezinnen – die te maken krijgen met Huntington –  mogelijk maken in samenwerking met Vereniging van Huntington. Daarnaast zamelen we dit geld in voor onderzoek naar een geneesmiddel in samenwerking met Campagneteam Huntington, iets dat hard nodig is aangezien er op dit moment nog geen geneesmiddel is voor deze slopende ziekte. De ziekte van Huntington is een dodelijke, erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het gen heeft. Meer weten? Kijk op de website van de Nationale Service Raad.

Internationaal Serviceproject: Crimson

In de periode 2019- 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project ‘Crimson’ in India. Het project streeft zowel naar het opzetten van kleine fabricage-units voor werkgelegenheid voor vrouwen in de landelijke gebieden van India, alsook het verzorgen van hygiëne mbt menstruatie. De vrouwen zullen met de units biologisch afbreekbaar maandverband produceren en verkopen. Hierdoor zijn ze zelfvoorzienend, zorgt de winst voor betere leefomstandigheden en genereren ze zo een veiligere toekomst voor hun kinderen.

Ladies’ Circle India hoopt 100 units in India te kunnen plaatsen in de komende 2 jaar.

In de periode 2019 – 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project “Crimson” in India.